Een praktijkverbindingsdag bestaat uit intervisie en reflectie, een workshop rondom een inhoudelijk thema en het minicongres actuele jurisprudentie. Tijdens het minicongres word je uitgenodigd actief gebruik te maken van alle kennis die je in de leergang(en) hebt opgedaan. Verras jezelf met wat je allemaal al weet!
Voor leergangdeelnemers is de praktijkverbindingsdag tijdens de leergang een standaard losse lesdag. Deze staat standaard voor je ingepland als onderdeel in de reeks modules.
Planning
De concrete planning voor deze dag ziet er dus ongeveer als volgt uit:
- In de ochtend besteden we uitgebreid aandacht aan intervisie en reflectie. Deelnemers zijn alle leergangdeelnemers van alle niveaus die op dat moment een leergang volgen.
- We lunchen gezamenlijk. Er is ruimte voor nader kennismaken en het uitwisselen van contactgegevens.
- In de middag ben je deelnemer van het minicongres actuele jurisprudentie met een hapje en drankje na afloop. Het minicongres wordt bezocht door OR-leden, ambtelijk secretarissen en onze eigen trainers. De ideale kans om je kennis bij te schaven en je netwerk nog meer te vergroten.
- Of aan het eind van de ochtend of aan het begin van de middag (afhankelijk van de grote van de groep) staat er een workshop op de planning over een WOR-gerelateerd thema.
Losse modules
Heb je binnen twee jaar alle losse modules van een leergang gevolgd? Dan heb je van alle losse modules een certificaat ontvangen. Heb je tussendoor of na alle modules in die twee jaar óók een praktijkverbindingsdag bijgewoond, dan ontvang je daar bovenop nog twee leergang-certificaten:
- Vanuit ons ontvang je een Atim-certificaat (op het niveau van ambtelijk secretaris medezeggenschap) dat VASMO erkent.
- Daarnaast zijn onze leergangen erkent als registeropleiding. Na succesvolle afronding melden we je aan bij CPION. Zij registreren jouw naam in het Abituriëntenregister en geven daarna een leergang-certificaat af. Raak je het certificaat kwijt? Dan kun je bij CPION een kopie opvragen. Verder kunnen HR-functionarissen eventueel naar het CPION bellen om jouw getuigschrift te verifiëren.
Ga jij in de toekomst in het buitenland werken? Dan kun je bij CPION een verklaring in het Engels aanvragen, waarin het niveau van de post-initiële opleiding wordt uitgelegd. Deze verklaring is opgesteld in samenwerking met de Nuffic (Netherlands Universities Foundation for International Cooperation).